Pensiunea Sequoia Sequoia Pension Sequoia Panzio

Pensiunea Sequoia

Complex turistic crestin

Pensiunea Sequoia din Sacuieu aflata la 75 de km de Cluj Napoca, langa Bologa, comuna Sacuieu va asteapta pentru a va petrece concediile, sarbatorile si sfarsitul de saptamana intr-o ambianta naturala, linistita, odihnitoare. Complexul este compus din o pensiune cu 80 de camere, camping, sala de conferinte, grupuri sanitare, piscina, sauna si bucatarie. Cele 7 corpuri de cazare detin in total 35 de camere cu baie proprie si 45 de camere cu baie din hol. Cele 11 spatii ofera 230 de locuri de cazare. Dispunem de 80 de camere de diferite tipuri si capacitati. Clientii nostrii pot beneficia si de sauna de 5 persoane a pensiunii. Salile de conferinte au o capacitate de aproximativ 40, 100 si 160 de persoane. Sala de mese are o capacitate de 230 de persoane. Dispunem de mai multe terase cu capacitate de la 8 persoane pana la 60 de persoane.


Pentru distractia clientilor nostrii va punem la dispozitie un teren de fotbal, tenis de masa, fotbal de masa, internet, piscina, loc de joaca pentru copii, tiroliana, foisor si mai multe gratare pentru a va putea gati gustari delicioase.


Obiective Turistice Importante

Arborele de Sequoia

La 5 km de noi, cel mai impunator arbore din Muntii Apuseni traieste mai bine de un secol la poalele Masivului Vladeasa. Rezervatia forestiera Arborele de Sequoia este situata pe "Dealul Domnului", intre comuna Sacuieu şi satul Rogojel. Gal Silvestru, un baron ungur caruia ii placea sa studieze si sa colectioneze pomii, a plantat mai multe specii rare în zona, precum: sequoia, pinul negru si Zada.


Cascada Rachitele (Vălul Miresei)

La 17 km de noi, Cascada Rachitele numita şi Valul Miresei este situata pe Valea Stanciului, in arealul localitatii Rachitele din judetul Cluj. Este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania. Cadere de apa este de peste 30 de metri. Pe timp de iarna peretele stancos ingheața si este un excelent loc de escalada pe gheata pentru cei pasionati de acest sport. O legenda veche aminteste ca numele cascadei vine de la faptul ca demult o mireasa a cazut de pe stancile abrupte din zona unde este cascada iar voalul ei a ramas agatat pe stanci. Acolo nuntasii s-au oprit si au inceput sa planga astfel formandu-se cascada. In realitate numele s-ar putea atribui formei cascadei care seamana cu un voal.


Varful Vladeasa

La 12 km de noi, este cel mai inalt varf din Masivul Vladeasa, atingand altitudinea de 1836 m. Culmea e formata din 2 varfuri, Vladeasa si Vladeasa Sud, aflate la o distanta mica unul de celalalt și aproximativ la aceeasi altitudine. Ofera largi privelisti asupra Stanei cu vf. Buteasa, Padisului si Bihorului, Muntelui Mare si chiar asupra depresiunii Huedin. In zilele de decembrie, cand norii sunt josi si aerul de peste ei este curat, avem posibilitatea sa admiram in departari albastre crestele Muntilor Retezat.


Cetatea de la Bologa

La 9 km de noi, se afla in cadrul localitatii Bologa din judetul Cluj. Un castrum antic roman, numit Resculum este cea mai veche asezare din zona specificata in documente. A fost ridicat in jurul anului 106 D.C., drept garnizoana a Cohortei II “Hispanorum”, a carei misiune era, probabil, apararea granitei Imperiului Roman. Pe masura ce romanii au incercat sa consolideze granitele, in secolul II D.C. au fost adusi colonisti din Grecia, din zona Patras. Ruinele castrului sunt vizibile si astazi în locul numit "Gradiste", desi majoritatea zonei a fost folosita ca suprafata agricola. In apropierea castrului exista si ruinele unei bai romane.