Pensiunea Sequoia Sequoia Pension Sequoia Panzio

Sequoia Panzió

Keresztyén üdülőhely

A Sequoia Panzió Kolozsvártól 75 km-re helyezkedik el Székelyjó helységben, Sebesvár mellet, a Dragan-völgy közelében. Ha szabadságukat, ünnepeiket és hétvégeiket a természet közepén, csendes helyen szeretnék tölteni, ne habozzanak és keressenek meg minket. A Sequoia üdülőhely egy 80 szobás panzióval, hostellel és konferenciatermet, konyhát, medencét, szaunát tisztálkodási egységet tartalmazó épülettel várja vendégeit. Vendégeink igénybe vehetik a panzió szaunáját és jacuzzi-ját. A Sequoia Panzió tanácstermei 40, 100 és 160 férőhelyesek. Az ebédlő 230 férőhelyes. Több terasz áll a vendégeink rendelkezésére, melyek kapacitása 8 személytől 60 személyig változik.


Vendégeink szabadidejük kellemes eltöltésére használhatják a focipályát, medencét, asztali teniszt, csocsot, Wifi-t, gyerekeknek játszótér, kötél-hídat(Zip-line) és a panzió udvarán található több grillsütőt.


Fontosabb Turisztikai Látnivalók

Sequoia mamutfenyő

Tőlünk 5 km-re, az Erdélyi középhegység legimpozánsabb fája már több mint egy évszázada a Vigyázó-hegység lábánál helyezkedik el. A sequoia- fa erdei rezervátum- az Úr dombján található Székelyjó község közelében. A XX. század elején Gál János földbirtokos, aki több érdekes növényt honositott meg a környéken, ültette a mai napig meglátogatható örökzöld mamutfenyőt.


Havasrekettyei vízesés (Menyasszony fátyla)

Tőlünk 17 km-re, a Havasrekettyei vízesés másnéven a Menyasszony fátyla vízesés Havasrekettye helység közelében helyezkedik el, Kolozs megyáben. Románia vízeséseinek egyik legszebbike. A víz több mint 30 méter magasról zuhan a mélybe. A téli hónapokban a sziklás falra egy vastag jégréteg rakodik le, ami tökéletes a jégfalmászás kedvelőinek. A legenda szerint valamikor régen a meredek szikláról a mélybe zuhant egy éppen ott haladó menyasszony, akinek fátyla beleakadt a hegyes sziklába. Azon a helyen az lakodalmazók megálltak és mindenki sírva fakadt és az ők könnyeiböl alakult ki a vízesés. Valójában a Menyasszony fátyla elnevezés a vízesés formája és a menyasszonyi fátyol közötti hasonlóságnak tulajdonítható.


Vigyázó-csúcs

Tőlünk 12 km-re, a Vigyázó(Vlegyásza-)-hegység legmagasabb csúcsa, elérve az 1836 méteres magasságot. Két csúcsból áll, Vigyázó és Déli-Vigyázó, amelyek kis távolságra helyezkednek el egymástól de magasságuk egyforma. Szép kilátást nyújt a túristáknak, látván a Buteasa-csúcsot, Bihari hegységet és a Bánffyhunyadi-fennsíkot. Az olyan decemberi napokon amikor a felhők alacsonyan járnak és a fölöttük levő légtömb eléggé tiszta, megtörténik, hogy a Vigyázó csúcsról elláthatunk a Retezátühegységig.


Sebesvári vár

A kincses Kolozsvár {Cluj-Napoca} felé igyekvő autós kiránduló leküzdve a számtalan hajtűkanyarral nehezített Királyhágó magasát, bizonyára magasabb sebességi fokozatba kapcsol, hogy mielőbb elérje úti célját. Pedig érdemes volna lelassítani és lekanyarodni arra a mellékútra, ahol a jelzőtábla Sebesvár (Bologa) községet mutatja, mivel a házak mögötti hegytetőn középkori vár romjai találhatók. Resculum nevű romok a környék legrégebbi helységéről tanúskodnak, amelyet irott dokumentumok bizonyítanak. A várat I.Sz. 106-ban építették a Római Birodalom határainak megvédése céljából. Az erőd romjai ma is meglátogathatóak és közelében egy régi római fürdő romjai is megszemlélhetőek.